zaterdag 7 oktober 2017

Innovatie & The Beatles


 
Wat deze post met Impressionisme te maken heeft? Ik geef toe: niet veel. Tegelijk gaat deze Blog over nog over iets anders: 'kleuren delen'. En kleurrijk was de Ipse de Bruggen Inspiratiefabriek. Een dag vol inspiratie, positiviteit en ontmoeting. In het Servicekantoor in Zoetermeer waren meer dan 50 inspiratiesessies, voorstellingen, workshops en belevenissen. Door collega's voor collega's. Een inspiratiedag met 'vernieuwing' als bovenliggend thema. Vorig jaar vertelde ik het verhaal van het Impressionisme en zong erbij een eigen lied geïnspireerd op een schilderij van Claude Monet (klik hier). Dit jaar kwamen Léon en Corina mee om vijf keer de sessie 'Innovatie & The Beatles' te verzorgen. Het bleek aansprekend: het verhaal van The Beatles met hun enorme innovatiekracht. We speelden er 5 nummers bij, ter illustratie van hun kwaliteit en vernieuwingskracht. Voor het bijbehorende artikel op de website van Ipse de Bruggen: klik hier.


In première: Abbey Road (een korte film :-)
Grappig einde. Onze bevlogen inspiratiesessie eindigde met de aankondiging, dat we zouden afsluiten met de publieke première van een door onszelf in 2005 opgenomen film op Abbey Road. Deze film was tegelijk ook een mooi voorbeeld van innovatie door de jaren heen. Want toen kon je met telefoons nog niet filmen en met mijn digitale fototoestel slechts 16 seconden, zonder geluid. Na een mooie opbouw van dit verhaal, waarin ik uitlegde dat we de hele enscenering hadden moeten afstemmen op die beschikbare 16 seconden, zagen alle aanwezigen onderstaande 'film'. Applaus en hilariteit volgden. 



Blik op groot deel van de gebruikte Powerpoint slides

De knip in hun carrière: van tieneridolen naar kunstenaars

Een verfrissend nieuw geluid, geïnspireerd door anderen
Hun opkomst, in aansluiting op de ontluikende tienercultuur
Brain Epstein: hun manager die het merk 'Beatles' bouwde
Populaire muziek geflankeerd door film en prullaria
Kortom, Marketing avant la lettre
Hun producer/arrangeur George Martin als '5e Beatle'
5 nummers live gespeeld: illustratie kwaliteit van de songs
We can work it out: McCartney song met Lennon midden
Eleanor Rigby: waar tekst en arrangement hoge vlucht namen
Zomaar een album track: ook songs Harrison hoog niveau
Met de vrolijke meezinger Yellow Submarine tot besluit

donderdag 5 oktober 2017

Simon Pasini: Italiaanse Impressionist


Simon Pasini (1976) werd geboren in Genua. Op 8-jarige leeftijd verhuisde hij naar Zuid-Afrika, waar hij zijn artistieke studies begon. Terug in Italië in 1992 vervolgde hij daar zijn studie. Hij ging erna als restaurateur aan de slag, gespecialiseerd in fresco's. Hij reisde ervoor de hele wereld rond. Interessante jaren waar het gaat om het je verder eigen maken van technieken en materialen.

Als schilder heeft hij zijn eigen impressionistische stijl ontwikkeld. Hij legt met olieverf dagelijkse taferelen vastlegt; mensen in hun omgeving. Zijn stijl refereert soms enigszins aan werken van Renoir. Je kunt mindere referenties hebben. Werken van hem waren te zien op exposities in Frankrijk, Japan, China en de VS. Hij won diverse prijzen met zijn onderscheidende kwaliteit.