zondag 23 juni 2019

Ken Howard: gelauwerde Britse Impressionist


Ken Howard is met z'n 86 jaar een gerespecteerde Britse Impressionist. Niet alleen heeft hij een omvangrijk oeuvre, ook is zijn werk te vinden in een aantal prachtige boeken. Al op zijn 17e startte hij met zijn kunstopleiding in London. In de jaren '70 was hij officieel Brits 'oorlogskunstenaar' en reisde met het leger naar verschillende continenten. In 1983 werd hij 'Associate' van de Royal Academy en in 1998 president van de 'New English Art Club'. In 1991 werd hij tot Koninklijk Academicus gekozen. Dan zijn we er nog niet, want een mooie bekroning werd zijn benoeming tot Officier in de Orde van het Britse Rijk in 2010. Dit is een Britse riddersorde voor verdiensten in de kunsten en wetenschappen. Kortom, een gelauwerde Britse Impressionist op leeftijd, die zich professor mag noemen. 

Zijn schilderkunst is impressionistisch, wat je ziet aan zijn schetsmatige manier van vastleggen en zijn gebruik van licht en kleur. Je vindt hieronder een aantal van zijn werken. Zo was Ken (net als bijvoorbeeld Monet in 1908: klik hier) productief in Venetië. Klik hier direct onder vooral even door naar zijn prachtige boek 'An Artist's Odyssey', dat je digitaal door kunt bladeren. 

Boek: 'An Artist's Odyssey'
Klik hier om dit boek digitaal door te bladeren. Je vindt erin de 70 schilderijen, die te zien waren op een expositie in London in 2011. Met schilderijen gemaakt in Zwitserland, Kreta & Santorini, Venetië, India, London en de Engelse kust. Hieronder een aantal bladzijden ...




Andere boeken van Ken Howard




Ken Howard in Venetië








Andere werken van Ken Howard