vrijdag 9 augustus 2019

Monet's Gare Saint-Lazare (1877) nader toegelicht


Claude Monet, één van de beste schilders aller tijden, schilderde in 1877 één van de nieuwe treinstations in het toen nieuwe Parijs. Een uiterst modern onderwerp dus, ook nog eens vastgelegd in een toen volstrekt nieuwe schilderwijze. Juist over dit specifieke schilderij ('Gare Saint-Lazare', dagelijks te zien in Musée D'Orsay) maakten een aantal kenners/liefhebbers deze gefilmde toelichting. Deze kenners zijn kunsthistorici Beth Harris en Steven Zucker, die in 2005 'Smarthistory' oprichtten om kunst dichterbij te brengen. Ze publiceerden al 1.500 video's en essays over kunst. Klik hier voor hun Youtube video's over Impressionisme. Je vindt die over Gare Saint-Lazare hieronder:

maandag 5 augustus 2019

Mike Hernandez: Impressionist uit Californië


Mike Hernandez is een productieve Impressionist uit Californië, USA. Hij schildert in zowel olieverf, acrylverf als gouache (dekkende waterverf). Hij begon al op jonge leeftijd te schilderen, onder andere geïnspireerd door de Californische Edgar Payne (klik hier) en de Spaanse Joaquin Sorolla (klik hier).

Mike studeerde in 1998 af aan het 'Art Center College of Design' in Pasadena. Zijn hoofdbaan is echter 'productie-ontwerper' bij grote animatiestudio Dreamworks Animation. Dat hij schilderen er dus bij doet, zou je niet zeggen als je naar de kwaliteit van zijn werken kijkt. Zeer aansprekend!

Voor zijn eigen website: klik hier.









Research: stamboom onderzoek als aparte Blog

Deze Blog toont niet alleen mijn voorliefde voor Impressionisme. Eruit spreekt ook dat ik graag aan het 'researchen' ben. In die zin kon ik de afgelopen maanden mijn hart ophalen. Ik heb namelijk gewerkt aan een aparte Blog n.a.v. eigen stamboom onderzoek. Heb je interesse? Kijk dan hier.

De opa van mijn oma in 1937, voor zijn huis in Aalst