donderdag 21 mei 2020

Jean Marie Drouet: zomerse strandtaferelen


Op de Blog van de Franse schilder Jean Marie Drouet (klik hier) staat over één van zijn zonnige schilderijen de tekst 'Le Beau nous fait du bien' geschreven. Dit betekent 'het mooie geeft ons een goed gevoel'. Dit gaat zeker op voor zijn impressionistische schilderijen. Jean Marie (1961) heeft zich gespecialiseerd in het vastleggen van warme zomerdagen en dan met name strandtaferelen. Hij is er succesvol mee, wat niet zo gek is want zijn schilderijen geven dat blije zomerse gevoel.

Jean Marie Drouet studeerde aan de school voor Schone Kunsten in Angoulême, zuidwest Frankrijk. Geïnspireerd is hij door hedendaagse fotografie en filmcultuur. Als je zijn werken ziet, zal het je niet verbazen dat hij veel naar gemaakte foto's werkt. Hij maakt eerst schetsen voordat hij met schilderen begint. In deze post vind je een impressie van zijn zonnige werken. Je kunt je voorstellen dat zijn werk toegankelijk is om te exposeren. In een aparte latere post hierna (klik hier) laat ik zijn werk op afbeeldingen van flyers en in catalogi voor tentoonstellingen zien, net als een aantal collages vanaf eigen zijn Blog en enkele artikelen.

Voor een uitgebreider overzicht van zijn schilderijen op z'n eigen website: klik hier.
















Voor andere hedendaagse strandtaferelen: klik hier voor mijn eerdere post over de werken de Belgische impressionist Jan de Vliegher. Voor mijn eerdere post met de strandtaferelen van de rond 1900 beroemde Joaquin Sorolla (die de enorme doeken plenair op het strand zelf schilderde) klik hier

zondag 17 mei 2020

Hans Versfelt: nieuw schilderij 'Leliegracht met zon'

Dit schilderij 'Leliegracht met zon' publiceerde Nederlandse impressionist Hans Versfelt vandaag op z'n eigen Blog (klik hier). Het is een schilderij dat hij tijdens de lockdown in Amsterdam heeft gemaakt van de Leliegracht. Op en top impressionisme, buiten geschilderd, met prachtige zonnige licht/schaduw effecten. Mooi voorbeeld waarom ik z'n werk zo waardeer. Voor eerdere Hans Versfelt posts op deze Blog: zie hieronder.


Recente werken 2019/2020: klik hier.
Zomer: klik hier.
Kinderen in hun omgeving: klik hier.
Sneeuw: klik hier.
Kinderen in hun omgeving: klik hier.
Portretten: klik hier
Landschap & Industrie: klik hier.
Het gebied rondom Westland: klik hier.
Dordrecht: klik hier.