zondag 3 januari 2021

Trent Gudmundsen: impressionist uit Idaho (USA)


Wauw! Kijk eens naar deze recente schilderijen van Trent Gudmundson (1978) uit Idaho, USA. Ze stralen door een rake toets en lichtwerking veel sfeer, kracht en harmonie uit. 

Trend Gudmundsen werd geboren in Californië, maar groeide op in een kleine boerengemeenschap in Utah: 2 staten oostelijker. Op 14-jarige leeftijd begon hij te schilderen. Met zijn talent werd hij eenvoudig toegelaten aan de kunstacademie. Toch schilderde hij liever in nabijgelegen velden en canyon dan dat hij zijn lessen volgde. De verveelde student besloot snelle studies te maken van mensen om hem heen. Hij ontdekte erdoor dat hij aanleg had voor het schilderen van mensen. Trent stopte met school en verhuisde nog weer een staat oostelijker, naar Colorado. Hij ontmoette er zijn vrouw. Tegenwoordig wonen de schilder en zijn vrouw met hun 5 kinderen in de staat Idaho. 

Gudmundsen is geïnspireerd door de Europese en Russische impressionisten en realisten. Hij schildert traditionele thema's, ver buiten de grote stad, op een eigentijdse manier met dikke penseelvoering en bijbehorende textuur. Voor zijn eigen website: klik hier