zaterdag 23 juli 2022

Sicilië serie 2: 'De baai ten oosten van Cefalù'

Zoals benoemd in het hoofdbericht over ons verblijf op Sicilië heb ik, geïnspireerd door Claude Monet, vier series met (uit)zicht vanaf het terrein van ons appartement boven Cefalù gemaakt. Je ziet hier steeds hetzelfde onderwerp op verschillende tijdstippen van de dag. Hier zie je de prachtige baai ten oosten van Cefalù. De serie beweegt van ochtendlicht (circa 7.45 uur) tot de schemering vanaf zonsondergang (vanaf 20.30 uur). Klik hier om terug te gaan naar het hoofdartikel. 













Sicilië serie 4: 'de bergweg boven Cefalù'

Zoals benoemd in het hoofdbericht over ons verblijf op Sicilië heb ik, geïnspireerd door Claude Monet, vier series met (uit)zicht vanaf het terrein van ons appartement boven Cefalù gemaakt. Je ziet hier steeds hetzelfde onderwerp op verschillende tijdstippen van de dag. Hier zie je een deel van de weg op de berg boven Cefalù. De serie beweegt van ochtendlicht (circa 7.45 uur) tot de schemering vanaf zonsondergang (vanaf 20.30 uur). Klik hier om terug te gaan naar het hoofdartikel.  








Sicilië serie 3: 'boom op de berg'

Zoals benoemd in het hoofdbericht over ons verblijf op Sicilië heb ik, geïnspireerd door Claude Monet, vier series met (uit)zicht vanaf het terrein van ons appartement boven Cefalù gemaakt. Je ziet hier steeds hetzelfde onderwerp op verschillende tijdstippen van de dag. Hier zie je een boom met deels vrij vallende wortels op de berg boven Cefalù. De serie beweegt van ochtendlicht (circa 7.45 uur) tot de schemering vanaf zonsondergang (vanaf 20.30 uur). Klik hier om terug te gaan naar het hoofdartikel. 








Sicilië serie 1: 'De rots van Cefalù'

Zoals benoemd in het hoofdbericht over ons verblijf op Sicilië heb ik, geïnspireerd door Claude Monet, vier series met (uit)zicht vanaf het terrein van ons appartement boven Cefalù gemaakt. Je ziet hier steeds hetzelfde onderwerp op verschillende tijdstippen van de dag. Hier zie je de rots van Cefalù, met rechts ervan de vissershaven. De serie beweegt van ochtendlicht (circa 7.45 uur) tot de schemering vanaf zonsondergang (vanaf 20.30 uur). Klik hier om terug te gaan naar het hoofdartikel. 
 








 

Foto impressie: Siciliaanse landschappen

Deze zomervakantie 2022 waren wij te vinden aan de noordzijde van het zonnige Italiaanse eiland Sicilië. We verbleven in Cefalù, een aantrekkelijk kustplaatsje bekend om z'n enorme rots, op ongeveer een uur rijden ten oosten van Palermo. We verbleven met ons appartement niet in het dorp, maar moesten vanaf Cefalù een kwartier de berg op rijden. Van daaruit hadden we een ongeëvenaard uitzicht op Cefalù met die enorme rots, omringende baaien en de Middellandse Zee. Ik waande me zo nu en dan in een schilderij van Claude Monet. Het inspireerde me tot het maken van een aantal series, zoals Monet dat schilderend deed. Monet was zo ongeveer de uitvinder van series van één en hetzelfde object op verschillende momenten van de dag, met dus steeds een andere lichtinval (klik bijvoorbeeld hier). Je vindt de linkjes naar die vier gefotografeerde 'series' hier direct onder. Daar weer onder deel ik een aantal gemaakte foto's ter impressie van het prachtige Siciliaanse landschap. Zoals hierboven van de rotsen (in einde middag licht) op 'Kalura Beach', aan de oostkant van Cefalù. Helemaal onderaan de links naar eerdere posts met foto's van onze mediterrane bezoeken aan Cyprus en Kreta.   

  • Sicilië serie 1: 'De rots van Cefalù' (klik hier)
  • Sicilië serie 2: 'De baai ten oosten van Cefalù' (klik hier)
  • Sicilië serie 3: 'Boom op de berg' (klik hier)
  • Sicilië serie 4: 'De bergweg boven Cefalù' (klik hier)

 Cefalù: strand, oude huizen en rots
Vissershaven van Cefalù
Caccamo, het plaatsje met het onneembare kasteel
Het stuwmeer nabij Caccamo met links het kasteel
Strand van Cefalù
Uitzicht op Cefalù, net voor zonsondergang
Baai ten oosten van Cefalù
Het stuwmeer nabij Caccamo
Uitzicht op Cefalù, net na zonsondergang
Zicht op de Eolische eilanden 'Alicudi' en 'Filicudi' en 'Salina'
De rots van Cefalù
Zicht vanuit ons appartement
Zicht vanaf ons terras net na zonsondergang
De rots van Cefalù net na zonsondergang
Het plaatsje Castel di Tura (ten oosten van Cefalù)
Rots op het strand van Castel di Tura
Baai aan de oostzijde van Cefalù
Bergdorpje Isnello, ten zuiden van 
Cefalù
Overblijfselen Dorische tempel, 5e eeuw v. Christus, Segesta
Uitzicht naast het Griekse theater, Segesta
Baai aan de oostzijde van Cefalù
Kalura Beach, Cefalù
Via Giacomo Matteotti, Cefalù

Eerdere posts met foto's van onze mediterrane bezoeken:
Cyprus (2017) klik hier 
Cyprus (2018) klik hier 
Kreta (2020) klik hier