maandag 7 mei 2018

Rutger Hiemstra: inzoomen


De Nederlandse schilder Rutger Hiemstra was ik een beetje kwijt geraakt. Een aantal jaren geleden volgde ik zijn Blog 'Krabben vangen' (klik hier), waarop hij regelmatig nieuwe schilderijen en tekeningen plaatste. Die Blog (powered by Blogger van Google) gaf mij de aanzet om mijn eigen Blog te beginnen in datzelfde programma. Mijn eerste maand (januari 2015) plaatste ik een bericht over Rutger (klik hier), met 2 knap plein-air geschilderde voertuigen. Eind 2015 werd het stil op zijn Blog, maar blijkbaar zat hij niet stil. Vandaag zag ik namelijk een aantal recente werken. Karakteristiek en verrassend, zoomt hij daarop in op eten en drinken. Je vindt er een aantal hierbij, net als de link naar een positieve recensie daarover in NRC: klik hier.

Rutger schildert veel meer onderwerpen, inclusief landschappen en portretten. Toch zijn het wat mij betreft juist deze 'moderne stillevens', waarmee hij zich krachtig onderscheidt van anderen.










Gitaar spelen in de zon


Zaterdag 26 mei is het eerste optreden van Cortege du Sage sinds 2006. Op een bredere reünie-avond in poppodium Nederland Drie, zullen wij weer een aantal nummers van destijds spelen. Dat betekent dus: liedjes terugluisteren en selecteren, weer uitvinden welke akkoorden we ook al weer gebruikten en één keer collectief oefenen. Gisteren al een keer samen met Léon de liedjes doorgespeeld in zon en bos. Voor de selectie Cortege du Sage liedjes op Youtube: klik hier.