zondag 12 augustus 2018

Bryan Mark Taylor: top of the bill


Soms is het toch ook gewoon geluk hebben, dat je digitaal tegen een geweldig goede impressionist aanloopt. Bij de Amerikaan Bryan Mark Taylor komen kwaliteit, stijl en compositie in bijgevoegde schilderijen perfect samen. Schilderijen kortom, waar ik echt van kan genieten.

In 2005 rondde Bryan de 'Academy of Art University' in California af. Tegenwoordig is hij professioneel schilder, art docent, uitvinder en wereldreiziger. Zo was hij de bedenker van een buitenschildersysteem, dat wereldwijd door plein air schilders wordt gebruikt.

Hierbij een aantal van zijn werken, die ik kwalificeer als de top van hedendaags impressionisme. Dikwijls op locatie geschilderd, soms (zoals die van de auto's in stadsgezichten) in zijn studio naar foto's. Voor een interview met de nu 40-jarige Bryan Mark kan je hier terecht.












Cyprus: kleuren delen (part 2)


Vorig jaar brachten we onze zomervakantie aan de westzijde van (Grieks) Cyprus door, dit jaar aan de oostzijde. Toen deelde ik via deze Blog een aantal van onze foto's als impressie (klik hier) en dat doe ik nu opnieuw. Cyprus; aanrader voor de liefhebber van Mediterrane vergezichten.

Dorp Tersefanou (uitzicht vanuit ons appartement)
Kerkje van Sint Elias, Protaras
Zeegrotten nabij Agia Napa
Idem
Idem
Idem
Terras aan zee, Sirena Bay (Protaras)
Rotspoort 'Kamára tou Koráka' (nabij Protaras)