zondag 28 januari 2018

Gustave Caillebotte: 'Le Pont d'Argenteuil et la Seine' (recordopbrengst)

 
De werken van Gustave Caillebotte zijn door de jaren heen (terecht) steeds populairder geworden binnen het oorspronkelijke impressionistisch aanbod. En terecht! Hieronder vind je de korte weergave van de veiling van zijn werk 'La Pont d'Argenteuil et la Seine' uit 1883. Dit was in november 2011 tijdens een 'Impressionist & Modern Art sale' bij Sothebys. De opbrengst was een respectabele $18 miljoen; een record! Wil je weten wie het schilderij destijds kocht? Kijk dan naar deze eerdere post op deze Blog: klik hier


Voor enkele van de eerdere posts op deze Blog over Gustave Caillebotte: klik hier voor 'Beelden van Parijs' en hier voor 20 werken als een brede dwarsdoorsnede van zijn oeuvre.
 

Arie (A.J) Zwart: enkele zonnige werken


De Nederlandse schilder Arie (A.J.) Zwart werd geboren in 1903 in Rijswijk. Zijn aanleg en grote interesse voor schilderen tekende zich al op de lagere school af. Hij studeerde aan de Haagse academie voor Beeldende Kunst. Vanaf eind jaren 30 werden zijn landschappen lichter en zonniger. Hij schilderde ze buiten, ter plaatse, impressionistisch. Het zijn juist die zonnige landschappen die er wat mij betreft in zijn brede oeuvre naar kwaliteit bovenuit steken. Arie Zwart werd in de loop van zijn leven een in Nederland behoorlijk succesvol schilder; zijn werken werden goed verkocht en verwisselen nog steeds regelmatig via de kunsthandel van eigenaar.